ISOLATIE

Waarom isoleren?

Het is natuurlijk geen geheim dat het isoleren van uw woning, kantoor of volledige flat een aanrader is. Maar wat zijn in vogelvlucht de voordelen hiervan? Hier 5 voordelen op een rijtje:

  1. Energiebesparing: Goede isolatie helpt warmteverlies in de winter te verminderen en houdt de warmte buiten in de zomer, waardoor de behoefte aan verwarming en koeling wordt verminderd. Dit resulteert in lagere energiekosten.
  2. Comfort: Een goed geïsoleerd huis blijft op een constantere en comfortabelere temperatuur (bij juist verwarmen), zonder koude tocht in de winter of overmatige hitte in de zomer.
  3. Verbeterde luchtkwaliteit: Door het verminderen van tocht en het behouden van een constante temperatuur, kan isolatie helpen bij het voorkomen van vochtproblemen en schimmelvorming, wat de luchtkwaliteit in huis verbetert.
  4. Milieuvriendelijkheid: Minder energieverbruik betekent ook een lagere uitstoot van broeikasgassen, wat bijdraagt aan een beter milieu.
  5. Verhoging van de waarde van het onroerend goed: Goede isolatie kan de waarde van een woning verhogen, omdat potentiële kopers worden aangetrokken door lagere energiekosten en een comfortabelere leefomgeving.

Natuurlijk is elke woning anders en vraagt elk project om een op maat gemaakte aanpak. Daarom kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

35+ jaar ervaring

Opgestart in 1987 en door de jaren heen dé specialist geworden in regio Alkmaar (werkgebied Noord-Holland).

Advies op maat

Ieder project is anders. Daarom geven we graag advies op maat en denken we met u mee.

Particulier & zakelijk

Wij zijn actief zowel in de particuliere als de zakelijke markt.

Subsidies

Is subsidie mogelijk bij uw project? Ook daar kunnen wij u bij helpen.

Isolatiemogelijkheden bij Blommestein

Vloer-, bodem- en dakisolatie

Als het mogelijk is om uw vloer, bodem en/of dak te isoleren is dit zeker aan te raden. Dit kan op meerdere manieren, en elk project vraagt om een aanpak op maat.

Heeft u bijvoorbeeld een zeer vochtige kruipruimte, dan zijn EPS parels of drowa chips de uitkomst. Als de kruipruimte onder water komt te staan drijft dit materiaal mee omhoog. Hierdoor blijft de isolerende werking van kracht.

Juist uw vloer of dak isoleren? Dan is het aan te raden om met PIF dekens aan de slag te gaan om het maximale effect te behalen. Elke vorm van isolatie zorgt ervoor dat de warmte in uw woning aanwezig blijft.

Met onze ervaring kunnen we voor elke specifieke situatie het best mogelijke materiaal toe passen.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is een effectieve manier om warmteverlies door de muren van een gebouw te verminderen en de energie-efficiëntie te verbeteren.

Het proces van spouwmuurisolatie omvat meestal het boren van kleine gaten in de buitenmuur van een gebouw op regelmatige afstanden. Vervolgens wordt isolatiemateriaal, zoals EPS parels of schuim de spouw ingespoten. Het isolatiemateriaal verspreidt zich gelijkmatig door de spouw, waardoor lege ruimtes worden opgevuld en warmteverlies wordt verminderd.

We houden de methode ‘natuurvriendelijk isoleren’ aan, die in lijn is met de huidige regels en richtlijnen wat betreft isoleren in spouwmuren. Hierbij zal er geen schade aangericht worden aan onder andere vleermuizen, die in uw spouwmuur kunnen leven.

Isolatie verwijderen of aanvullen

Het gebeurt wel eens dat oud isolatiemateriaal door de jaren heen deels vergaan is door bijvoorbeeld vochtschade. Dit vermindert niet alleen het effect van de isolatie, maar kan ook schimmels veroorzaken die kunnen lijden tot gezondheidsproblemen.

Moet alles uit de spouw verwijderd worden om ruimte te maken voor nieuw materiaal? Dat kunnen we voor u verzorgen. Soms is het ook mogelijk om modern isolatiemateriaal toe te voegen aan het originele materiaal om weer een positief isolatie-effect te creëren.

Wilt u weten wat de opties bij uw woning zijn? Neem dan contact met ons op.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Contactformulier

Vraag een vrijblijvende offerte aan via ons contactformulier, of neem gerust contact met ons op via onderstaande gegevens.

U kunt ons direct een e-mail sturen naar info@blommestein.nl. Deze zal zo snel mogelijk beantwoord  worden.

Telefonisch contact? Geen probleem!
Dit kan via: 072 303 05 18.

Telefonisch bereikbaar:
Maandag – 08:00 – 17:00
Dinsdag – 08:00 – 17:00
Woensdag – 08:00 – 17:00
Donderdag – 08:00 – 17:00
Vrijdag – 08:00 – 17:00

Postadres:
Einthovenstraat 2
1821BV
Alkmaar

Blommestein Gevelonderhoud B.V. is ingeschreven in het Handelsregister
te Alkmaar met KVK-nummer: 862121619.