ISOLATIE

Waarom isoleren?

Het is natuurlijk geen geheim dat het isoleren van uw woning, kantoor of volledige flat een aanrader is. Maar wat zijn in vogelvlucht de voordelen hiervan? Hier 5 voordelen op een rijtje:

  1. Energiebesparing: Goede isolatie helpt warmteverlies in de winter te verminderen en houdt de warmte buiten in de zomer, waardoor de behoefte aan verwarming en koeling wordt verminderd. Dit resulteert in lagere energiekosten.
  2. Comfort: Een goed geïsoleerd huis blijft op een constante en comfortabele temperatuur, zonder koude tocht in de winter of overmatige hitte in de zomer.
  3. Verbeterde luchtkwaliteit: Door het verminderen van tocht en het behouden van een constante temperatuur, kan isolatie helpen bij het voorkomen van vochtproblemen en schimmelvorming, wat de luchtkwaliteit in huis verbetert.
  4. Milieuvriendelijkheid: Minder energieverbruik betekent ook een lagere uitstoot van broeikasgassen, wat bijdraagt aan een beter milieu.
  5. Verhoging van de waarde van het onroerend goed: Goede isolatie kan de waarde van een woning verhogen, omdat potentiële kopers worden aangetrokken door lagere energiekosten en een comfortabeler leefomgeving.

Natuurlijk is elke woning anders en vraagt elk project om een op maat gemaakte aanpak. Daarom kunt u natuurlijk altijd vrijblijvend contact met ons opnemen!

Wat zijn de mogelijkheden bij isoleren?

Spouwmuur isolatie

Spouwmuurisolatie verwijst naar het proces waarbij de ruimte tussen de binnen- en buitenmuur van een gebouw wordt gevuld met isolatiemateriaal. Spouwmuurisolatie is een effectieve manier om warmteverlies door de muren van een gebouw te verminderen en de energie-efficiëntie te verbeteren.

Het proces van spouwmuurisolatie omvat meestal het boren van kleine gaten in de buitenmuur van een gebouw op regelmatige afstanden. Vervolgens wordt isolatiemateriaal, zoals EPS + parels of schuim in de spouw ingespoten. Het isolatiemateriaal verspreidt zich gelijkmatig door de spouw, waardoor lege ruimtes worden opgevuld en warmteverlies wordt verminderd.

Kruipruimte isolatie

Als het mogelijk is om uw kruipruimte te isoleren is dit zeker aan te raden. Dit kan op meerdere manieren, maar elk project vraagt wel om een aanpak op maat.

Heeft u bijvoorbeeld een zeer vochtige kruipruimte, dan zijn EPS parels de uitkomst. Als de kruipruimte onder water komt te staan drijven de parels mee omhoog. Hierdoor blijft de isolerende werking van kracht.

Juist een ruime kruipruimte? Dan is het aan te raden om met PIF dekens aan de gang te gaan om het maximale effect te behalen. Elke vorm van kruipruimte isolatie zorgt ervoor dat de warmte in uw woning aanwezig blijft.

Isolatie verwijderen of aanvullen

Natuurlijk gebeurt het ook dat door de jaren heen het oude isolatie materiaal deels vergaan is of aan vervanging toe is door bijvoorbeeld vocht schade. Dit is niet alleen slecht voor het effect van de isolatie, maar kan ook schimmels veroorzaken die kunnen lijden tot gezondheids problemen.

Soms is het ook mogelijk dat er modern isolatie materiaal toegevoegd kan worden aan het originele materiaal waardoor het weer een positief effect heeft. Moet alles uit de spouw verwijderd worden om ruimte te maken voor nieuw materiaal? Dan is dat ook vaak een mogelijkheid.

Zeker weten of dit een optie is en meteen kijken naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.

Vrijblijvend in contact komen?

Contactformulier
spouwisolatie is meestal alleen mogelijk bij gevels voor 1975, vloerisolatie voor 1985

Een afspraak maken of heeft u een andere vraag? Neem contact met ons op via het contactformulier!

Ook kunt u ons direct een e-mail sturen naar info@blommestein.nl.
Deze zal zo snel mogelijk beantwoord  worden.

Telefonisch contact? Geen probleem!
Dit kan via: 072 303 05 18.

Telefonisch bereikbaar:
Maandag – 08:00 – 17:00
Dinsdag – 08:00 – 17:00
Woensdag – 08:00 – 17:00
Donderdag – 08:00 – 17:00
Vrijdag – 08:00 – 17:00

Postadres:
Einthovenstraat 2
1821BV
Alkmaar

Blommestein Gevelonderhoud B.V. is ingeschreven in het Handelsregister
te Alkmaar met KVK-nummer: 862121619.